In de wereld van omgevingsmanagement draait alles om verbinding, en voor mij, Annemiek Adams, is dat de kern van wat ik doe bij LEEFOM.

Hoe ben je bij LEEFOM gekomen?

Na 20 jaar gemeentelijke dienst was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Een voormalige collega bracht me in contact met Rob, de drijvende kracht achter LEEFOM. Hij zag potentie in mijn verbindende kwaliteiten en was ervan overtuigd dat ik bij LEEFOM zou passen. Een kop koffie met Rob later, was het zover. Op 1 juni begon mijn avontuur bij LEEFOM.

Hoe zou je jouw werk in drie woorden omschrijven?

“Verfrissend, uitdagend en vol passie.”

Vanaf mijn start bij LEEFOM vind ik mijn werk zeer verfrissend. Momenteel vervul ik vooral een adviserende rol, een nieuwe rol die mij erg bevalt. Ik zoek mijn uitdaging in boeiende (vaak nog goed lopende) projecten waar ik mijn verbindende competenties kan inzetten. Het is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, en ik ben vastberaden om mijn expertise vol passie in te zetten voor een mooiere leefomgeving.

Wat maakt jouw werk uniek?

De manier waarom wij aanpakken. Ik, en wij allemaal bij LEEFOM, hechten veel waarde aan de menselijke factor in ons werk, of het nu gaat om mensen in een projectteam of in de leefomgeving. Begrijpen wat mensen drijft en van daaruit rust en overzicht brengen in een team of in de omgeving, dat is wat ons onderscheidt.

Annemiek Adams past open communicatie toe tijdens gesprek met stakeholder

Welk project blijft jou het meest bij?

Een project dat me altijd zal bijblijven, is Woodstone, een grootschalig houtbouwproject met vijf woontorens in Heerhugowaard. Dit was een complex project met torenhoge ambities dat zowel voor de ontwikkelaar als de politiek een uitdaging vormde. Door elkaar vast te houden in goede en slechte tijden slaagden wij erin om een prachtig plan te realiseren waar iedereen, inclusief omwonenden, uiteindelijk enthousiast over was.

Van welke werkzaamheid krijg je het meeste energie?

Ik ben iemand die altijd kijkt hoe dingen anders, beter, mooier en efficiënter kunnen. Ik krijg veel energie van het vlottrekken van vastgelopen projecten, het oplossen van problemen en het vinden van creatieve oplossingen voor zaken die niet goed lopen zoals bijvoorbeeld niet goed functionerende openbare ruimtes of ontoereikend parkeerbeleid. Bij LEEFOM zie ik de kans om deze passie in te zetten en op die manier uiteindelijk bij te dragen aan een mooiere leefomgeving. 

Wat drijft je om te doen wat je doet?

Als je alles tot de kern terugbrengt, draait het voor mij om harmonie. Ik houd ervan om dingen samen met anderen te doen in een goede sfeer. Hoewel een project nooit helemaal harmonieus verloopt, streef ik er altijd naar dat alle betrokken partijen uiteindelijk met tevredenheid op een proces kunnen terugkijken en trots kunnen zijn op het behaalde resultaat.  

Annemiek Adams luistert aandachtig naar stakeholders project

Met dank aan Annemiek Adams