Vanuit verbinding een mooie leefomgeving creëren. Hoe doe je dat dan? Stel je nu eens voor dat je de onbewuste patronen in jouw complexe opgave  beter kunt duiden? Dat je helemaal begrijpt waarom het gesprek met jouw samenwerkingspartner of stakeholder veel energie kost of juist heel lekker loopt. Of dat je in een samenwerking niet verder komt en kan achterhalen waarom.

Iedereen heeft elke dag verschillende issues in zijn of haar werk. Of, in vakjargon: komt verschillende krachtenvelden tegen. Het fijne gesprek met een collega zorgt voor een glimlach op je gezicht. De vergadering waar net iets ongemakkelijks heeft plaatsgevonden, drukt je stemming. Het gesprek met de inwoner die het niet eens is met het genomen besluit, geeft je soms een gevoel van onmacht. Als je na een dag hard werken thuiskomt, zorgt het gesprek met je partner ervoor dat je weer weet waar het echt om draait. De overeenkomst tussen al deze gesprekken? Je neemt iedere keer weer jezelf mee. Hoe mooi is het als jij jezelf als instrument kunt inzetten om zonder oordelen te kijken tijdens een gesprek? Het systeem zal altijd weer in balans willen komen. Disbalans zal je ervaren als ongemakkelijk. Hoe fijn is het als je na twee dagen handvatten hebt om hier zelf invloed op uit te oefenen omdat je nu begrijpt hoe dit werkt.

In twee dagen maak je kennis met de systemische invloeden in de dagelijkse praktijk. We gebruiken herkenbare cases uit de bouw, infra of gebiedsontwikkeling.

 • Je krijgt uitleg over de systemische wetten met voorbeelden uit jouw praktijk.
 • We brengen in kaart hoe die systemische wetten jouw dagelijkse werk beïnvloeden.
 • Je krijgt inzicht in de parallellen tussen familiesystemen en organisatiesystemen. In elk gesprek neem je namelijk altijd jezelf mee.
 • We laten jou kennis maken met de kracht van intentie en de manier waarop je dit kunt inzetten om resultaten te behalen.
 • We geven jou inzicht in de diepere laag van de participatieladder. In het vervolg maak jij hierin nog bewustere keuzes en snap je veel beter op welke manieren jouw rol binnen de organisatie wordt beïnvloed. Daarmee leer je veel beter jouw grenzen aan te geven en interventies te doen. Je bent veel beter in staat om jouw complexe project goed te organiseren of aan het management suggesties te doen om het project beter te organiseren.
 • We werken vooral samen aan jouw praktijkcase, jouw complexe project. Hoe mooi is het om inzicht te krijgen in jouw eigen case en het is fijn om na twee dagen een concreet resultaat mee te nemen. Deze loopt als een rode draad door beide dagen.

Na deze kennismaking:

 • Heb je handvatten voor interventies die je kunt inzetten, zodat een gesprek je een glimlach zal bezorgen en je geen energie zal kosten.
 • Kun je woorden geven aan onderliggende, onbewuste patronen.
 • Ben je in staat de complexe opgaven waaraan jij werkt beter doorgronden en te organiseren. Doordat duidelijk is waar de disbalans zit (in een opgave, in een samenwerking of simpelweg in jouw privé-situatie).

Wij geloven erin dat dit de wereld een beetje mooier maakt, omdat jij in al die gesprekken gewoon jezelf kunt zijn en in verbinding kan blijven met jouw gesprekspartners. Dit leidt tot een waardevol resultaat.

Praktische informatie

 • Desgewenst wordt de training in-company op maat gemaakt op een moment dat het u schikt.
 • Aantal deelnemers: max. 12 (incompany)
 • Voor wie: ervaren omgevingsmanagers, projectmanagers en projectleiders
 • Locatie: Een inspirerend locatie in de regio Haarlem. Precieze locatie in overeenstemming
 • Kosten: 2 dagen, € 785,- per persoon (exclusief BTW). Indien gewenst regelen we een overnachting (meerkosten € 100,- per persoon (exclusief BTW))