Ontdek het leiderschap in jezelf!

Als ervaren project- of omgevingsmanager ben jij altijd de schakel tussen teams, partners en de complexe projectomgeving. Maar hoe zorg je ervoor dat je in deze veeleisende rol ook in verbinding blijft met je eigen kracht en leiderschap?

In ons 7-daagse leiderschapstraject, ontrafelen we samen de geheimen van persoonlijke ontwikkeling, rechtstreeks toegepast op jouw dagelijkse praktijk. Dit leiderschapstraject, gebaseerd op systemische wetten en doorspekt met herkenbare praktijkvoorbeelden, biedt jou een diepgaande verkenning als mens en als manager van een team.

Programma


Het programma is opgebouwd in 7 inspirerende dagen met tussentijdse coaching-momenten:

Ontdek jezelf: Op dag 1 en 2 duiken we diep in jouw rol binnen het projectteam. Wat betekent leiderschap voor jou als mens/project-/omgevingsmanager? Wat zijn jouw uitdagingen en waarvan raak je juist in flow? We richten een gelegenheidsteam in voor een complex project en we gaan samen aan de slag. Wat is jouw bekende plek? Waar wil je naar toe groeien? We verduidelijken samen jouw leerdoel en brengen in kaart welke belemmeringen er zijn om daar te komen.

Verbinding op meerdere niveaus: Dag 3 staat in het teken van verbinding. Hoe ga je op diverse niveaus in interactie met het team en de omgeving? Kun je waarnemen wat er niet gezegd wordt? Hoe zorg je dat je snel stabiliseert en de ruimte creëert om onbevangen te luisteren?

Tussentijds coaching gesprek (datum in overleg)

Effectieve besluitvorming: Op dag 4 en 5 verdiepen we ons in het nemen van verantwoordelijkheid op het juiste moment. Ontdek hoe je doelgerichte interventies toepast om de volgende stappen voor te bereiden. Wat wordt jouw cruciale rol en hoe doe jij gepaste interventies = welke effectieve interventies ga je toepassen?

Tussentijds coaching gesprek (datum in overleg)

Praktijktoepassing: Tijdens de laatste twee dagen 6 en 7 komt alle kennis en coaching samen. Met een complexe praktijkcasus pas je de opgedane kennis toe en ervaar je blijvende verandering in jouw rol als project- of omgevingsmanager. Gebruik al jouw (onbewuste) kennis en gevoel om impact te maken. Toon jouw opgedane leiderschap en geef een presentatie aan elkaar!

Na deze inspirerende reis van 7 dagen sta jij stevig in je schoenen als project- of omgevingsmanager, klaar om met jouw team leiding te geven aan complexe uitdagingen.

Data

  • 14 en 15 maart 2024
  • 8 april 2024
  • 16 en 17 mei 2024
  • 10 en 11 juni 2024

Praktische informatie

  • Aantal deelnemers: max. 15
  • Voor wie? Projectmanagers en omgevingsmanagers
  • Kosten: €3.950,- (exclusief BTW)
  • Locatie: Villa Flora in Hillegom
  • Trainers: Monique en Rob

Wil jij graag een verdieping in je rol en ben je geïnteresseerd in dit leiderschapstraject, geef je dan op via onderstaande knop:

Over de trainers

Monique Wassink
“Als je een punt zet, ga je verder”

Ik maakte 10 jaar geleden voor het eerst kennis met Systemisch Werken. Mijn ervaring als representant in een opstelling gaf de doorslag om dit pad in te slaan. Kijken naar wat achter iemands gedrag schuilt en waar het vandaan komt maakt het zo interessant. Soms ontroert het me zelfs wanneer een deelnemer door een opstelling tot een inzicht komt dat hem in het hier en nu gaat helpen. Inmiddels gecertificeerd als opsteller en trainer heb ik samen met Rob al een aantal mooie ontwikkeltrajecten mogen begeleiden.

Monique Wassink als trainer in het Leiderschapstraject

Rob Jongenburger
“Het begint met ademhalen”

Naast mijn werk als project- en lijnmanager in het fysieke domein is bij mij het vuurtje gaan branden toen ik in aanraking kwam met Systemisch werk en NLP. Inmiddels als trainer en begeleider internationaal gecertificeerd koppel ik deze twee werelden aan elkaar en hiermee gaat een nieuwe
wereld open. Deze biedt alle rust om op een respectvolle manier met elkaar in gesprek te blijven en samen resultaten te boeken. Dat maakt de leefomgeving een beetje mooier!