Voor organisaties die hun medewerkers de kans willen bieden door te groeien tot coördinator, programmamanager, projectleider, team- of domeinmanager wordt een ontwikkeltraject op maat ingericht. Afhankelijk van de specifieke wensen van uw organisatie. Bij voorkeur koppelen we de deelnemers aan een buddy. Dat is iemand uit uw organisatie die op een plek zit waar de deelnemer graag naar toe wil groeien. Tussen de inspiratiesessies worden de deelnemers intensief gecoacht. Hieronder volgt een beschrijving van trainingsdagen zoals dat in 2022 voor de derde keer bij de BUCH-werkorganisatie is ingericht (Beoordeling deelnemers 2021: cijfer 8,6)


1. Wie ben ik (als leider)? (1 dag)

Op deze dag staat jouw positie en rol als leidinggevende centraal. Onderzoek hoe jij jezelf ziet en hoe je over komt op anderen. Ontdek de drijfveren van jouw gedrag en op welke wijze jij anders tegen dit gedrag kunt aankijken. Krijg scherper inzicht in je positie, rol, valkuilen en obstakels als leidinggevende. Krijg inzicht in jouw intrinsieke motivatie, kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden.

2. Hoe maak ik verbinding met mijn team? (2 dagen)

Deze dagen draaien om leidinggeven aan de mensen en resultaten van je afdeling, binnen de doelen van je organisatie. Leer hoe je je medewerkers zo coacht en inspireert dat zij het beste van zichzelf geven. Versterk verschillende leiderschapsstijlen en jouw manier van communiceren. We gaan daarbij in op coachen en RGW. Word je bewuster van je houding en het effect daarvan op anderen. Krijg beter inzicht in groepsprocessen en -dynamiek. Ontdek handvatten om als manager om te gaan met de diversiteit van je medewerkers en leer om hun talenten effectief te benutten.

3. Vergroot je inlevingsvermogen en strategisch inzicht (2 dagen)

Leidinggeven doe je niet alleen. De cultuur in een organisatie is bepalend voor jouw rol. Werk samen aan een concrete case binnen de afdeling. Je gaat daarbij niet alleen in op de ‘what’ en ‘how’, maar ook op de ‘why’ van Simon Sinek. Hoe geven we de concerndoelen een plaats en hoe denken we van Buiten naar Binnen. Vergroot je vermogen om je in te leven in jouw opdrachtgevers en gesprekspartners. Ontdek jouw eigen strategie en verbeter de strategie van jou en de anderen. Leer om samen met anderen een goede strategie te creëren.

4. De bedrijfsvoering, dat doe je zo! (1 dag)

Om sturing te kunnen geven aan jouw team moet je aansluiten op de bedrijfsprocessen van jouw organisatie. Hoe zit de (financiële) bedrijfsvoering in elkaar en samen ontdek je de kansen voor verbeteringen van de bedrijfsprocessen. Samen ontwerp je een plan om de belangrijkste bedrijfsprocessen te optimaliseren.

5. Jouw stip op de horizon! (1 dag)

Bepaal hoe je jouw nieuwe leiderschap gaat voortzetten. Weet wat je nodig hebt om wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen. Weet waar je naartoe wilt werken. Ontdek hoe je verder kunt in jouw persoonlijke ontwikkeling. Presenteer jouw ervaringen, jouw leermomenten en successen tijdens de eindpresentatie.

Data: In overleg met uw organisatie

Aantal deelnemers: max. 12

Voor wie? Medewerkers met de ambitie om door te groeien tot een management-positie binnen uw organisatie.
Locatie: wordt in overleg met u ingericht.

Trainers: Monique en Rob