Monique Wassink is leiderschapstrainer en systemisch begeleider bij LEEFOM en verzorgt onder andere het Ontwikkeltraject om (potentieel) teammanagers en projectleider te helpen met doorgroeien.

Hoe ben je bij LEEFOM terecht gekomen?

Ik heb samen met Rob Jongenburger de opleiding ‘Systemisch Begeleider’ gedaan in het voorjaar van 2021. Gedurende dit traject bleken we goed te matchen qua persoonlijkheid. Hierna belde Rob mij op om te vragen of ik samen met hem het Ontwikkeltraject BUCH wilde gaan geven. Hieruit bleek dat we ook goed matchen bij het samenwerken. Van daaruit ben ik eigenlijk steeds meer en dichter betrokken bij LEEFOM. Nu geven we samen verschillende trainingen voor teams en organisaties, met daarbinnen ook persoonlijke coaching.


Hoe zou je het Ontwikkeltraject omschrijven in drie zinnen?

Ik vind het echt een gaaf traject. Ik denk dat dit een aanwinst zou zijn voor iedere (grote) organisatie. Maar als ik het moet proberen in drie zinnen: Het biedt perspectief. Het zorgt voor verbinding.  Mensen ervaren persoonlijke groei. Dat hoeft zich niet altijd te uiten met een stap hogerop, maar dat kan ook in de breedte zijn.

Tijdens het vorige ontwikkeltraject, waar we 10 deelnemers hadden, zijn er 8 op andere functies of andere posities terecht gekomen. Het kan dus heel inspirerend werken. Dat is niet alleen positief voor de mensen die bij een organisatie werken, maar ook voor de organisatie zelf.


Wat maakt werken bij LEEFOM volgens jou speciaal?

LEEFOM biedt mij kansen en mogelijkheden om te groeien. Als persoon en professional. Daarnaast voel ik me heel erg betrokken en verbonden met het bedrijf. Dat maakt LEEFOM speciaal, omdat het daarmee ‘practice what you preach’ uitstraalt. Dat wat je in de buitenwereld wilt overbrengen tijdens trainingen en trajecten binnen organisaties, wordt ook binnen LEEFOM zelf toegepast. Dat is een manier van werken die mij heel erg goed past en dat is ook waar ik naar zoek bij een organisatie.


Wanneer ben je trots op je werk?

Onder andere bij de afronding van een (ontwikkel-)traject. Omdat je dan heel goed kunt zien hoe mensen tijdens zo’n traject, die soms wel acht maanden kan duren, gegroeid zijn. Mensen komen wel eens onzeker of angstig binnen bij dit soort trajecten, maar wanneer ze het traject afsluiten hebben ze weer de twinkel in hun ogen. Dat vind ik gewoon supergaaf om te zien, want dan is er iets aan- geraakt. Het mooiste is dat ze het zelf hebben gedaan, ik heb ze hierin alleen ondersteund en support geboden.

Wat drijft je om te doen wat je doet?

Ik sta ’s morgens op om mensen te doen beseffen dat ze alles wat ze nodig hebben al in zich hebben. Ze hoeven geen betere versie van zichzelf te worden, ze hoeven alleen te ontdekken wat al in hen zit. Bijvoorbeeld wanneer er een probleem op je pad komt en je de bereidheid hebt daarmee te dealen, dan lukt dan ook. We kunnen veel meer dan we denken. Ik vind het gaaf om mensen dat in zichzelf te helpen ontdekken.