Philippe Bocxe is omgevingsmanager bij LEEFOM en maakt gebruik van zijn brede ervaring om vastzittende, complexe projecten te analyseren en tot een collectief succes te brengen.

Hoe ben je bij LEEFOM gekomen?

Rob en ik kennen elkaar al een tijdje en kwamen elkaar geregeld tegen in zowel privé- als werksfeer. Ik wist dat Rob LEEFOM had opgericht en vond dit een hele interessante invalshoek in deze, toch vaak harde en formele branche.

Ik heb me daarom een tijdje later bij Rob gemeld om te vragen of hij mijn hulp kon gebruiken. De rest is geschiedenis.

Hoe zou je jouw werk in twee zinnen omschrijven?

Spil tussen overheid, markt en omgeving. Focus op de menskant van de samenwerking.  

Ik kijk naar de processen en belangen en voel aan waar bottlenecks en kansen zitten. Die wil ik oplossen, verbindingen maken waardoor projecten met de minste verhindering kunnen slagen. Als je dit goed aanvoelt ontstaan de beste kansen voor mooie resultaten. Op die manier komt mijn kennis en ervaring het beste tot zijn recht.

Wat maakt jouw werk uniek?

Onderdeel vormen in de dynamiek van een samenwerking en deze naar een gemeenschappelijk succes begeleiden. Door de verbinding aan te gaan, om de voortgang te bespoedigen. Daarmee kan ik bijdragen aan mooie(re) leefomgeving. Dat is wat mij betreft een unieke invalshoek.

Welk project blijft jou het meest bij?

Langs de A4. Ik heb gewerkt aan grootschalige projecten langs de A4 tussen mijn voormalige woonplaats (Amsterdam) en huidige woonplaats (Den Haag). Glastuinbouw bij Schiphol, woonwijken bij Zoeterwoude en langs de Braassem. Ik rij er vaak langs en dan weet ik van de hoed en de rand. Dan ben ik trots op het resultaat.

En tot slot, van welke werkzaamheden krijg je het meeste energie?

Ik houd van analyseren, opmerken en invoelen. Dan een strategie bedenken en naar buiten. Contact zoeken, daar krijg ik energie van.

Met wat geduld zie je ook het resultaat. Dat is altijd weer een beloning.

Philippe Bocxe in gesprek met belanghebbenden

Met dank aan Philippe Bocxe