Ontwikkeltraject BUCH 2021 afgerond: ‘Een brok aan kennis opgedaan, maar ook veel over mezelf geleerd’

Tien collega’s hebben maandag 7 februari een intensieve training afgerond. De afgelopen maanden deden ze namelijk mee aan het Ontwikkeltraject BUCH. Hierin leerden ze via diverse inspiratiedagen, meer over onder andere leiderschap, HRM, planning en control, politieke sensitiviteit, communicatie en participatie en… over jezelf! Dit alles onder de bezielende leiding van trainer Rob Jongenburger, inmiddels een bekend gezicht binnen onze organisatie. 

Vlak voor de zomer 2021 plaatsten we de oproep voor het Ontwikkeltraject 2021. Na een eerste editie in 2019 bij het domein Beheer Openbare Ruimte, konden deze keer collega’s uit de hele organisatie meedoen. Wie ambitie had om door te groeien tot coördinator, programmamanager, projectleider, procesregisseur, team- of domeinmanager en een Hbo-achtergrond had, kon zich aanmelden. Daarna startte het selectieproces, dat door corona wat anders dan gebruikelijk verliep: via digitale pitches en speeddates konden twintig kandidaten laten zien waarom juist zij een plekje in het traject wilden. “Voor ons als projectgroep was deze selectieprocedure een pilot, maar wat was het leuk én effectief om te doen!”, aldus Astrid Brakenhoff (adviseur Organisatieontwikkeling). 

Vlnr: Methijn Pinxterhuis, Patrick Monincx, Jacob-Peter van der Steen, Arlette Moerbeek, Sebastiaan Huys, Leonie Quispel-Demoitié, Vivienne Massée, Jasper Borghs, Eline Akkermans en Martijn Bak.

Op diverse locaties in de BUCH-gemeenten kwam de groep bijeen tijdens inspiratiesessies, met steeds een ander thema. Zo mochten de deelnemers bijvoorbeeld meedenken over de DVO’s (dienstverleningsovereenkomsten), die nu worden opgesteld voor de gemeenten en werkorganisatie. Ook werd elke deelnemer gekoppeld aan een buddy, die ze zelf hadden uitgekozen en gevraagd. Sebastiaan Huys: “We vergeten vaak dat we enorm veel kennis en ervaring in huis hebben. Dat merkte ik ook tijdens gesprekken met mijn buddy Frank Post. Ik vond het zó interessant, we zouden als organisatie eigenlijk meer moeten gaan werken met buddy’s.”

Behalve een brok aan kennis, ervaring, theorie en handvatten, leerden de deelnemers ook veel over zichzelf tijdens het traject. “Waarvan ik denk dat het m’n zwaktes zijn, heb ik geleerd dat het juist ook m’n sterke kanten zijn,” aldus Jacob-Peter van der Steen. “Dat verraste me, dat er dus ook alle ruimte was om dingen aan jezelf te ontdekken en ontwikkelen.” Vivienne Massée herkent het: “Het heeft me laten inzien dat ik op de goede weg zit. Maar ook dat er altijd ruimte voor verbetering is. Sessies over systeem- en familieopstellingen, gaven inzicht in waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Dat inzicht geeft berusting en kan je helpen in je plannen voor de toekomst, zowel privé als zakelijk.”

En die ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, leidde ook snel tot een hechte band tussen de deelnemers. Jacob-Peter: “We hebben onderling een sterke band gekregen.” “Veel gelachen en af en toe een traan gedeeld,” beaamt Vivienne. “Dat is ook mede te danken aan de veilige sfeer die Rob heeft weten te creëren,” besluit Sebastiaan. 

Rob Jongenburger (LEEFOM) begeleidde het Ontwikkeltraject BUCH vanuit zijn jarenlange ervaring in coaching en training. En een aantal sessies hielp Monique Wassink mee, wat zorgde voor een waardevolle combinatie-aanpak.

Lees ook eens het artikel met deelnemers Eline Akkermans en Jasper Borghs, in het blad Jong & Ambtenaar: https://onlinetouch.nl/binnenlandsbestuurmarketing/bb-jong-and-ambtenaar-2022?html=true#/41/

Lees hier de post van BUCH op LinkedIn.

Binnenkort starten we met een nieuw Ontwikkeltraject 2022! Heb je interesse in deelname? Hou dan de berichten op BUCH.mett in de gaten.

Bron: buch.nl