“Jammer dat het is afgelopen,” vindt Laurence Berghouwer. De senior beleidsmedewerker bij Ruimtelijke Ordening, was één van de twaalf deelnemers aan het Ontwikkeltraject van Werkorganisatie BUCH. Tijdens diverse inspiratiedagen leerden ze over leiderschap, HRM, planning en control, politieke sensitiviteit, communicatie. “En ook zeker over mezelf,” vult Sarah Fokker (supervisor Balie & Ontvangst) aan.
 
“Het voelt als een prachtig cadeau dat ik van m’n werkgever heb gekregen,” vertelt Sarah verder. “Bij de start van het traject, nam ik als centrale vraag mee: ‘Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe?’ En die vraag heb ik mogen beantwoorden en dat neem ik voor altijd met me mee.”
 
Ook Laurence kijkt terug op een mooi leerproces, met een fijne groep collega’s: “Ik ervaarde het als een warm welkom, maar dan voor medewerkers die al bij de organisatie werken. Een soort warm ‘blijf bij de BUCH’ dus.”
 
Het Ontwikkeltraject werd voor de derde keer aangeboden aan medewerkers van Werkorganisatie BUCH. Elise Zandstra, interim-algemeen directeur: ‘We geloven in de kracht van onze mensen. Daarom bieden we ze kansen om te groeien en te ontwikkelen. Onder andere via dit traject, waarin ze zich kunnen ontwikkelen in hun huidige functie, of kunnen doorgroeien tot bijvoorbeeld coördinator, programmamanager, projectleider, procesregisseur of team- of domeinmanager. Nu, of iets later.”
 
Geïnteresseerden konden solliciteren naar een plekje in het traject en na selectiegesprekken (met pitches en speeddates) werden er twaalf medewerkers geselecteerd. Samen met trainers Rob Jongenburger en Monique Wassink van LEEFOM gingen ze de afgelopen maanden aan de slag. Tijdens de inspiratiesessies waren vaak collega’s uit de organisatie aanwezig als gastdocent. Zoals HRM-collega’s, controllers, gebiedsregisseurs en collegeleden. 

Lees hier de post van de BUCH op LinkedIn.