Twaalf medewerkers van de werkorganisatie zijn in september het Ontwikkeltraject bij de BUCH gestart. In zeven inspiratiedagen leren we ze meer over onder andere leiderschap, HRM, planning en control, politieke sensitiviteit, communicatie en participatie en vooral… over zichzelf!

Medewerkers uit de hele organisatie konden solliciteren naar een plekje in dit traject, dat voor de derde keer wordt aangeboden. Wie ambitie heeft om door te groeien tot coördinator, programmamanager, projectleider, procesregisseur, team- of domeinmanager, kon zich aanmelden. Na het selectieproces via digitale pitches en speeddates, werden uiteindelijk twaalf kandidaten geselecteerd.

Op de foto, vlnr: Rob Jongenburger (LEEFOM), Tom Opdam, Joy Jeunink, Erwin van Leeuwen, Simon Schoon, Nienke Scholten, Gerwin Twint, Jennie Obdam, Laurence Berghouwer, Sarah Fokker, Lisa Namink en Monique Wassink (LEEFOM). Niet op de foto: Esther Quaedflieg en Megan Quant.

En begin september was de eerste inspiratiesessie. Trainer Rob Jongenburger (LEEFOM): “De positie en rol als leidinggevende stond centraal. We onderzochten hoe men zichzelf ziet en hoe je overkomt op anderen. Mooie ontdekkingen zijn gedaan van de drijfveren van iemands gedrag en op welke wijze je anders tegen dit gedrag kunt aankijken. De deelnemers kregen scherper inzicht in hun positie, rol, valkuilen en obstakels als mogelijk toekomstig leidinggevende. Kortom, een mooie dag voor het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit.”

Sarah Fokker is supervisor Balie en Ontvangst: “Met de centrale vraag ‘Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe?’ doe samen met elf collega’s mee aan het Ontwikkeltraject. Na de eerste drie intense dagen, heb ik de eerste antwoorden op de centrale vraag al mogen ontvangen. Dit traject brengt me naar mijn kern, een mooie weerspiegeling van mezelf, waarin geen goed of fout bestaat en ik juist ontdek waar m’n kracht zit. Ontzettend mooi en dankbaar om deel te mogen nemen aan deze kans!”

De komende maanden volgen er nog meer inspiratiesessies, waarbij regelmatig vak-experts uit de organisatie bij aansluiten.

Lees hier de post van BUCH op LinkedIn.

Bron: buch.nl